Amenajari interioare in 6 stiluri artistice si 80 imagini

[vc_row][vc_column][vc_separator][vc_column_text]Amenajari interioare – Designul de interior, este un tip special de abilitate pe care nu toata lumea il poseda.
Casele si birourile frumoase, nu sunt create din intamplare.
Designerii de interior, sunt responsabili pentru a face acele alegeri stilistice care invita oamenii intr-o casa si ii fac sa doreasca sa locuiasca acolo.
Arta, desi este doar un mic adaos la intregul design al unei incaperi, poate avea un impact mare asupra atmosferei si perceptiei intregului interior.
Indiferent de stilul de design interior, fie ca este minimalist sau de coasta, exista o piesa de arta care sa se potriveasca cu el.

Exista multe stiluri diferite din care un designer de interior, poate alege atunci cand proiecteaza o casa.
Iata, cateva dintre cele mai populare stiluri din prezent si cele mai bune alegeri de arta care sa se potriveasca cu ele.[/vc_column_text][vc_separator][vc_empty_space][vc_gallery type=”image_grid” images=”29697,29698,29699,29700,29701,29702,29801,29802,29804,29805,29806,29808″ title=”Imagini cu amenajari interioare in stil contemporan”][vc_custom_heading text=”Amenajari interioare in stil contemporan”][vc_column_text]

Stilul contemporan in amenajari interioare, este proiectul de amenajare care te inspira cum sa-ti amenajezi locuinta in tendintele actuale.

Stilul contemporan, este caracterizat de linii simple, cu tendinte minimaliste, fara multe detalii si decoratiuni.

Este creat pe baza stilului modern. Daca alegi acest stil de amenajari interioare, te vei  bucura de mai mult spatiu de miscare. In plus, iti permite sa utilizezi o paleta cromatica mai larga a culorilor si materialelor, precum si combinarea diferitelor elemente.

Informatii si sfaturi de amenajari interioare, in stil contemporan.

 Amenajari interioare – Culorile specifice stiului contemporan, pentru casa ta

Foloseste culori simple in tonuri neutre: alb, negru, bej, griuri, toate nuantele de maro. Culorile vii sunt utilizate mai mult in delimitarea zonelor de activitate din locuinta ta. Cele mai des folosite sunt rosu, galben, verde aprins si turcoaz.

Peretii trebuie sa-i vopsesti in culori deschise, neutre, iar peretii care pun in evidenta anumite zone individuale ale casei tale, poti sa-i vopsesti intr-o culoare aprinsa sau sa-i acoperi cu tapet sau fototapet.

 Amenajari interioare – Piesele de mobilier caracteristice stilului contemporan, pentru  caminul tau

Opteaza pentru piese de mobilier multifunctional, cu linii simple, fara decoruri speciale.

Dulapurile din lemn masiv, canapelele voluminoase cu margini abrupte si cu aspect patratos, sunt tipice stlului contemporan.

In stilul contemporan lipseste simetria. Acest stil este reprezentat prin liniaritate, aspect dat  de elementele ce-l compun si de aranjarea lor in casa ta.

 Amenajari interioare – Alte elemente tipice stilului contemporan de care trebuie sa tii cont in amenajarea locuintei tale

Materiile prime specifice stilului contemporan,  lemnul, metalul sau sticla sunt completate de, piatra si caramida,  in propartie mai mica.

Culorile si liniile podelelor trebuie sa fie in acelasi  ton cu liniile simple ale locuintei tale. Cele mai folosite sunt pardoselile din lemn liniare, de la suprafete nefinisate la podele lucioase.

Culorile specifice stilului contemporan, pentru  casa ta

Paleta cromatica  este compusa din cele mai deschise tonuri, aproape albe, pana la cele mai inchise tonuri neutre, in functie de preferintele tale.

Obiectele de decor, tipice stilului contemporan, pentru caminul tau

Decoratiunile,  sculpturi abstracte si picturi, trebuie sa fie putine si sa fie in armonie cu culorile neutre si liniile simple, particulare stilului contemporan.

Detalii despre decoruri in stilul contemporan cat si in alte stiluri, le gasiti in articolele: Amenajare bucatarie contemporana in 32 imagini, Amenajare living in 211 imagini si 14 stiluri artistice, Amenajare bucatarie in 158 poze si 10 stiluri, Amenajare baie in 100 imagini si 9 stiluri artistice

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”29708,29709,29710,29711,29712,29714,29715,29716,29717,29718,29719,29720,29721,29722,29723,29724,29725,29726,29727,29728″ title=”Imagini cu amenajari interioare in stil scandinav”][vc_custom_heading text=”Amenajari interioare in stil scandinav”][vc_column_text]Stilul scandinav in amenajari interioare, este proiectul care te inspira cum sa-ti amenajezi locuinta in decor scandinav.

Acest stil in amenajari interioare, este reprezentat prin designul scandinav ce desemneaza cele cinci tari nordice: Islanda, Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda.

Casele amenajate in stil scandinav, sunt renumite  pentru simplitate, minimalism, functionalitate si frumusete.

Informatii si sfaturi de amenajari interioare in stil scandinav:

 Amenajari interioare – Culorile reprezentative stilului scandinav pentru domiciliul tau

Albul, este predominant si poate fi peste tot: pereti, piese de mobilier, pardoseli, tamplarie, este distinctiv stilului scandinav.  .

Paleta de culori, specifica stilului scandinav , este compusa si din culori deschise, pastelate, precum: galben pai, culoarea untului, tonuri de bej, crem si gri deschis. Poti sa folosesti si tonuri deschise de visiniu, verde, turcoaz, accente cromatice. Aceste culori de accent, pot delimita mai clar zonele de activitate dintr-o garsoniera gen open space, sau din apartamentul tau. Desi parchetul, de regula este alb, poti opta si pentru un parchet inchis la culoare, wenge sau gri, dar si pentru tonuri deschise de maro.

 Amenajari interioare – Materialele folosite in designul scandinav pentru caminul tau

Materia prima de baza in stilul scandinav este lemnul natural: pin, stejar, nuc, pe care il puteti aplica pe tavan pe podea sau pe pereti.

Sticla si fierul forjat ca si piatra decorativa, lucrate in linii fine, cu bun-gust, confera casei tale o atmosfera primitoare si relaxanta.

 Amenajari interioare – Plantele decorative in stilul scandinav pentru locuinta ta

Plantele de apartament, amplasate peste tot in locuinta ta, constituie un alt element natural iubit de scandinavi. Le puteti aseza, pe piesele de mobilier, pe podea, cat si pe pervazurile ferestrelor. Ele va oxigeneaza si improspateaza aerul din casa, dar au si rol decorativ, dau un plus de culoare locuintei tale.

Bucura-te de cat mai multa lumina naturala si artificiala!

Pentru ca se pune accent pe lumina naturala, in stilul scandinav, se folosec perdele usoare, vaporoase, din fibre naturale, in nuante deschise.

Pentru lumina artificiala, se folosesc veioze si lampi cu abajururi in tonuri pastelate, aplice si candelabre.

Lumina naturala din casa ta, poti sa o maximizezi si cu ajutorul pardoselelor lustruite si lucioase, care reflecta lumina, datorita efectului de oglinda.

Amenajari interioare – Elementele de mobilier, folosite in stil scandinav, pentru casa ta

Piesele de mobilier trebuie sa fie minimaliste, sa nu fie foarte mari, sa fie simple, sa nu aiba multe decoruri, si sa fie usor de intrebuintat. Ele trebuie sa fie incapatoare , in nuante deschise  sau pastelate.

Foloseste mobilier multifunctional: mese din lemn, corpuri cu sertare din metal si multe rafturi. Elementele de mobilier, sunt confectionate din lemn natural, sunt usor de manevrat, si transmit ideea de stil scandinav.

Textilele folosite in designul scandinav, pentru casa ta

Covorasele, carpetele sau presurile, confectionate din in, bumbac sau lana joaca un rol important in ceea ce priveste delimitarea zonelor din locuinta ta.

De asemenea, fetele de perna, cuverturile, husele pentru canapele si fotolii sunt lucrate din fibre naturale. Aceste textile, vin in completarea  atmosferei primitoare si calde a stilului scandinav.

Pentru detalii despre alte decoruri in stil scandinav si in alte stiluri, vezi: Amenajare bucatarie in stil scandinav in 22 de imagini, Amenajare living,  Amenajare baie[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”29734,29735,29737,29738,29739,29740,29741,29742,29743,29744,29745,29746,29747″ title=”Imagini cu amenajari interioare in stil clasic”][vc_custom_heading text=”Amenajari interioare – Caracteristicile si avantajele stilului clasic in designul interior”][vc_column_text]Stilul clasic in amenajari interioare, este planul de amenajare pentru orice tip de locuinta si in orice incapere a ei.

Dupa cum v-am relatat intr-un articol anterior, stilul artistic clasic isi pastreaza popularitatea in amenajari interioare, datorita elegantei si simplitatii lui

Stilul clasic, este puternic influentat de clasicism, curent artistic ce a luat nastere in Franta, in secolul al XVII-lea, caracterizat prin imitarea modelelor arhitectonice antice, greco-latine, din cel mai inalt stadiu de dezvoltare a ei.

Stilul clasic vz stilul baroc

In comparatie cu stilul baroc, inventat la sfarsitul perioadelor clasice, caracterizat printr-un exces de ornamentatie, formele clasice se reduc, liniile mobilierului se indreapta iar piciorele scaunelor devin strict functionale, isi pierd rolul ornamental.

Stilul clasic in amenajari interioare, este potrivit si indicat, mai mult pentru interioare mari, fastuoase, dar poate fi abordat si intr-o garsoniera cu dimensiuni mai mari de 40 mp si chiar intr-o bucatarie de mici dimensiuni, consulta: Amenajare bucatarie clasica in 31 imagini de inspiratie

Garsoniera poate fi  gen open space sau delimitata prin pereti despartitori, pentru a adapta stilul clasic.

Stilul clasic modern din zilele noastre, isi pastreaza luxul si simetria insa decoratiunile si piesele de mobilier capata un aspect mai simplist.

 Informatii si sfaturi de amenajari interioare, in stil clasic

Stilul clasic in amenajari interioare – Piesele de mobilier 

Elementele de mobilier, mari si luxoase sunt lucrate din lemn de cea mai buna calitate: esente de lemn masiv de mesteacan, mahon, nuc, visin sau stejar etc.

Majoritatea pieselor de mobilier au  nuante inchise si sunt lacuite. Cu acest aspect elegant, mobila in stil clasic, confera beneficiarilor, senzatia de spatiul somptuos, confortabil si aerisit al casei.

Fotoliile si canapeau cu efect decorativ, cu tapiterii lucrate de obicei din tesaturi scumpe si elegante, cu modele subtile, precum satin, matase si chiar bumbac sau din piele naturala, imbraca armonios locuinta ta.

Intr-un interior clasic, sunt incluse cu usurinta piese de mobilier in stil Ludovic al XVI-lea, precum scaune cu picioare drepte si cu spatar oval, ce simbolizeaza coloanele templelor in design Sheraton, cu ornamentatii in forme impletite in stil Hepplewhite, din lemn cu insertii de culoare contrastanta sau in design American Empire, axat pe lemn de trandafir, abanos si mahon, cu decoratiuni originale, precum picioarele meselor in forma de labe de animale.

De asemenea, n-ar trebuie sa lipseasca din acest design, un semineu, vezi www.semineulcasei.ro sau o vitrina din lemn masiv, pe care sa asezi obiecte de arta, tablouri sau alte obiecte decorative in stil clasic.

Amenajari interioare – Culorile in stil clasic

Culorile stilului clasic, sunt calde: galbe, oranj, rosu sau neutre: predominant albul, negrul, griurile si toate nuantele de maro, folosite cu moderatie, pentru a nu da un aer sumbru locuintei.

In acest design, poti recurge si la nuante pastel: galben pal, oliv, bej,crem, fildes, caramiziu cu accente de auriu. Aceste nuante pastel, creeaza o atmosfera confortabila, calda si prietenoasa.

Perdelele si covoarele pot avea nuante de turcoaz sau de albastru deschis, iar peretii pot fi imbracati in tapet.

Elementele de decor tipice designului clasic, pentru casa ta

Ca decoratiuni poti sa folosesti oglinzi si tablouri cu rame de lemn aurii, ceasuri cu pendul, sculpturi, vaze, sfesnice, bibelouri din portelan, obiecte care transmit ideea de clasic si care nu trebuie sa lipseasca din nici-o incapere amenajata in design clasic.

Pentru ferestre poti opta pentru tesaturi fine, naturale, in culori calde, care sa evidentieze eleganta stilului clasic.

Corpurile de iluminat, proprii stilului clasic, pentru caminul tau

Corpurile de iluminat, specifice stilului clasic, precum candelabrele cu multe brate si becuri in forma de lumanari sau cele cu ciucuri gingase din cristal, dau un plus de rafinament decorului.

Corpurile de iluminat pentru masa, veioze si pentru podea, lampadare au abajur textil si picioare frumos sculptate si  creeaza, de asemenea, o atmosfera rafinata si relaxanta.

Fixat in centrul unei incaperi, candelabrul distribuie uniform lumina si formeaza un ambient confortabil si elegant.

Pentru iluminat mai poti folosi sfesnice de bronz, lampadare sau veioze care da un aer familiar si calm oricarei incaperi.

Pardoselile caracteristice stilului clasic pentru caminul tau

Pentru pardosele in stil clasic, opteaza pentru podele din piatra, marmura sau din lemn.

Poti aseza in centrul zonei de dormit sau de living, un covor din lana, astfel incat, sa  respecti simetria stilului clasic.

Astfel, toate elementele din locuinta ta, alese in stil clasic iti aduc un plus de confort si rafinament.

Simetria este cuvantul cheie pentru stilul clasic in amenajari interioare. Imbinarea armonioasa, concordanta rezultata in urma asezarii elementelor cel compun, precum mobilierul, corpurile de iluminat si a accesoriilor decorative, cat si echilibrul cromatic al texturilor si imprimeurilor, formeaza un tot unitar. Nici-un element nu domina incaperea si din acest motiv decorul clasic, are un aspect armonios din toate punctele de vedere.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”29763,29762,29761,29760,29759,29758,29757,29756,29755″ title=”Imagini cu amenajari interioare in stil modern”][vc_custom_heading text=”Amenajari interioare in stil modern”][vc_column_text]

Stilul modern in amenajari interioare, este proiectul care iti dezvaluie tot ce trebuie sa stii despre acest stil pentru a-ti amenaja locuinta.

Stilul modern in design interior, se caracterizeaza prin simplitate, linii drepte, forme clare si elemente de decor cat mai putine. Este un stil permisiv din punct de vedere al abordarii, poate fi adaptat in orice tip de  locuinta.

Functionalitatea, simplitatea si minimalismul sunt caracteristicile care reliefeaza stilul modern.

Dupa cum v-am relatat intr-un articol anterior, acest stil este des confundat cu cel contemporan, pentru ca ambele cuvinte, „modern” si „contemporan” sunt sinonime si ambele se refera la timpul prezent, actual.

Insa, ca stiluri de design interior, sunt total diferite. Provenit din modernism, miscare artistica si culturala de la inceputul secolului al XX-lea, stilul modern, este un stil care a reinventat relatia omului cu spatiul locuit.

Stilul modern in amenajari, are ca sursa de inspiratie decoratiile interioare din prima jumatate a secolului al XX-lea.

Spre deosebire de stilul traditional clasic, stilul modern, se remarca prin suprafete plane, fara detalii sculptate in relief, iar texturile au o geometrie neutra sau sant simple.

Rafturile sunt cat mai libere, nu sunt aglomerate de carti si bibelouri.

Liniile drepte si elegante, formele geometrice: cercuri, cuburi, patrate si dreptunghiuri sunt combinate in mod echilibrat, armonios. In acest mod configurate, elementele ce compun acest stil, il fac diferit de celelalte stiluri de amenajari interioare.

Amenajari interioare – Mobilierul,iluminatul si culorile

Piesele de mobilier, sunt reduse, scurte si cu picioare elegante la vedere.

De asemenea, aplicele in culori metalizate,  decoratiunile putine si culorile intense: rosul, albastrul, verdele, scot in evidenta eleganta acestui stil.

Stilul modern, iti permite sa imbini elementele moderne cu elemente contemporane, dar sa corespunda cu personalitatea ta.

Amenajari interioare – Materialele folosite in design modern, pentru casa ta

Pentru ca designul exterior sta la baza stilului modern, pune accent pe sticla, ciment si inox, materiale care iti confera o buna utilitate a casei tale.

In acest stil poti folosi atat materiale usoare: PAL melaminat, MDF, cat si materiale naturale: fibre naturale, piele, lemn nevopsit. In plus poti recurge si la materiale sintetice si imitatiile de piele ecologica, nylon etc.

In acest stil, ferestrele nu sunt decorate, iar covoarele sunt excluse de pe pardosele.

Culorile utilizate in stilul modern pentru casa ta

In acest stil predomina culorile neutre: alb, negru, bej, gri, maro sau culorile organice, inspirate din natura. Acestea sunt: culorile pamantului, albastru deschis, galben mustar, albastru-verzui etc.

Zugravelile specifice stilului modern pentru locuinata ta

In designul modern, se pune accent pe eleganta, ordine, confort si nu in ultimul rand pe spatialitate si luminozitate.

Din acest motiv, iti recomand sa folosesti zugraveli in linii  verticale sau tapete cu dungi verticale  pentru a crea  senzatia de spatiul inalt.

Daca folosesti zugraveli sau tapete  in dungi orizontale, vei realiza iluzia  de spatiul larg. Iti sugerez sa recurgi si la  formele geometrice, distinctive stilului modern.

Indiferent de optiunea aleasa in modernizarea locuintei tale, trebuie sa pui accent pe simplitate si ordine. Trebuie sa-ti alegi doar elementele utile si multifunctionale.

Pentru informatii suplimentare despre amenajari in stil modern si in alte stiluri artistice, consulta: Amenajare living, Amenajare bucatarie, Amenajare baie

 

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”29779,29778,29777,29776,29775,29774,29773,29772,29771,29770,29769,29768,29767,29766″ title=”Imagini cu amenajari interioare in stil Feng Shui”][vc_custom_heading text=”Amenajari interioare in stil Feng Shui”][vc_column_text]Stilul Feng Shui in amenajari interioare, este planul de amenajare care te inspira cum sa-ti amenajezi casa in design Feng Shui. Dupa cum v-am mai spus intr-un articol anterior, in traducerea chineza, cuvantul ” feng” inseamna vant iar cuvantul”shui”inseamna apa.

Principiile Feng Shui, se bazeaza pe reguli de pozitionare si cromatica a elementelor din incapere. Aceste reguli, se aplica daca tii cont de cele cinci elemente din natura: apa, foc, pamant, lemn si metal. De asemenea, trebuie sa tii cont si de orientarea lor in functie de punctele cardinale.

Scopul este  sa echilibrezi si sa beneficiezi de energia Chi – energia vitala, a carei curgere trebuie sa fie echilibrata. Acest echilibru are rolul de a ne mentine sanatosi. De asemenea, pentru a amenaja un spatiu mic, gen garsoniera sau apartament, trebuie sa alegi elemente simple.

In acest stil de amenajari interioare, trebuie sa tii cont de simetrie in ceea ce priveste aranjarea pieselor de mobilier si a decoratiunilor.

In continuare, va prezentam informatii si idei de amenajari interioare, in stil Feng Shui.

 Cum sa-ti organizezi livingul in stil Feng Shui in locuinta ta

Astfel, iti recomand sa-ti pozitionezi canapeaua extensibila, cu fata spre un perete, sa nu fie sub fereastra si cat mai departe de usa. Pentruo amenajare simetrica, aplica doua lampi suspendate deasupra patului si doua noptiere de o parte si de alta a canapelei.La capatul patului poti sa asezi un covoras moale pe care sa-ti pui picioarele cand te dai jos din pat. Aceasta amenajare, creeaza un efect de ordine si de armonie in casa ta, tipic stilului Feng Shui.

Colturile camerei trebuie sa fie lasate  libere, pentru a asigura un flux  energetic benefic locuintei tale, conform artei Feng Shui.

Piese de mobilier configurate in stil Feng Shui, pentru casa ta

Mesele ideale trebuie sa fie confectionate din lemn natural, de dimensiuni mici, rotunde sau rotunjite la colturi. Configurate astfel, dupa pricipiului Feng Shui, le poti aranja, sa vina in armonie cu celelalte piese de mobilier.

 Semnificatia culorilor in Feng Shui si cum sa le folosesti pentru locuinta ta

O conditie determinanta in design Feng Shui, este si folosirea culorilor. Aceasta se realizeaza in functie de orientarea elementelor, ce detin aceste culori Feng Shui, dupa punctele cardinale. Fiecare element natural: foc, apa, pamant, lemn, metal, in design Feng Shui este reprezentat de anumite culori.

Culorile elementelor, le vei alege in functie de energia pozitiva de care ai nevoie.

 Elementul foc si semnificatia lui, in design Feng Shui, pentru caminul tau

Elemenul foc, reprezentat prin culorile: rosu, roz, portocaliu, galben strong si purpuriu, este recomandat in zona de sud a casei.El poate fi pozitionat, prin elemente ce detin aceste culori si in zonele de sud-vest si nord -est a locuintei tale. Elementul foc, este elementul dominant in arta Feng Shui, este un element al echilibrului si pasiunii.

Elementul pamant si ce simbolizeaza el in stilul Feng Shui, pentru caminul tau

Elementul pamant, este ilustrat prin culorile: culori de pamant ,culoarea pielei, bej, si lumina galbena. El se recomanda pentru zonele de nord- est si de sud-vest a casei tale.

Elementul pamant, este asociat cu hrana si protectia, sanatatea si calmitatea.

Elementul metal si ce reprezinta el in practica Feng Shui, pentru casa ta

Elementul metal, redat prin culorile: gri si alb, sunt potrivite pentru zonele de vest si nord-vest a casei tale. Energia elementelor metalice trebuie sa fie prezente in mod echilibrat in locuinta ta.

Astfel, iti vor reda si sustine starea de calm, liniste,  claritate si eficienta, atat la lucru cat si acasa.

Elementul apa si ce intruchipeaza el in stilul Feng Shui, pentru locuinta ta

Elementul apa, in Feng Shui, detine culorile: albastru si negru, sunt adecvate pentru zonele de nord, est si sud-est a casei tale.

El simbolizeaza armonia interioara: pacea, calmitatea, prospetime dar si bogatia materiala: abundenta, avere.

Culorile  acvariului Feng Shui, este cel mai potrivit element de apa, si iti sugerez sa-l amplasezi  in zonele mai sus mentionate, ale casei tale. In bucatarie si zona de dormit nu este indicat, se considera ca aduce energii negative.

Elementul lemn si semnificatia lui in design Feng Shui pentru caminul tau

Elementul lemn, in design Feng Shui este simbolizat de culorile: maro si verde. Elementele ce poarta aceste culori, sunt dedicate zonelor din est, sud-est si de sud a casei tale.

El este asociat cu sanatatea, vitalitatea, cresterea dar si cu averea, bunastarea si prosperitatea.

Iti recomand sa aduci aceste culori vibrante si luminoase, in casa ta, pentru o viata sanatoasa si fericita.

Formele geometrice semnificative in designul Feng Shui si cum le aplici in casa ta

Pentru un design Feng Shui, un rol important il joaca si formele geometrice, care simbolizeaza  elemente  din natura.

Astfel, triunghiul, simbolizeaxa focul si il puteti aplica ca decor pe pereti, fie prin zugraveli fie prin obiecte de decor.

Dreptunghiul semnifica lemnul si  il puteti asocia cu pernele decorative si cu alte decoratiuni.

Patratul reprezinta pamantul si se poate regasi in imprimeuri pe textile: covor, fete de perne, cuverturi, perdele etc..

Ultima forma geometrica, cercul, semnifica metalul, ce se poate regasi in decoratiunile de perete: ceasuri, oglinzi sau alte obiecte de decor.

Pietrele si cristalele in design Feng Shui, pentru caminul tau

In practica Feng Shui se folosesc si pietre si cristale cu rol de protectie a casei si benefice omului. Ele sunt folosite in design Feng Shui pentru a imbunatati calitatea energetica, atat a spatiului unde locuiesti cat si a locului de munca. Cele mai puternice pietre semipretioase sau cristale din Feng Shui sunt: ochi de tigru, cuartul transparent, cuartul roz, ametistul, jad, citrin, amonit, cuart fumuriu, hematitul si pirita .

Aceste pietre si cristale, fie ca se afla in stare bruta, cu cea mai buna incarcatura energetica, fie ca sunt prelucrate sub forma de bibelouri.

Exemple de bibelouri: rata mandarin, Budda , delfini, elefanti cu trompa in sus, broasca testoasa, dragon norocos, copacei Feng Shui etc.

Toate bibelorile au semnificatii benefice, pozitive, atat din punt de vedere al cristalului din care sunt confectionate cat si a figurinei pe care o reprezinta.

Pietrele si cristalele mai pot fi prelucrate si sub forma de amulete sau bijuterii si au rolul de a ne  purifica energetic, aduc un plus de energie pozitiva in viata ta.

Rolul plantelor in stilul Feng Shui, pentru casa ta

Opteaza pentru plante naturale cu frunze rotunde si mari, simbolizeaza norocul si bogatia si absorb undele electromagnetice. Aseaza una langa combina muzicala si una langa televizor sau calculator. De asemenea, aduc un plus de oxigen si culoare in casa ta.

Plantele uscate sau artificiale nu sunt recomandate in amenajarea Feng Shui, ele fiind asociate cu moartea si descompunerea.

Acvariul Feng Shui si ce simbolizeaza el in design Feng Shui pentru caminul tau

Pentru a mentine simbolul pestelui, bogatie si apa,  iti recomand sa-ti amplasezi acvariul in zona de S – E, a locuintei tale, ce simbolizeaza abundenta si bogatie. Nu se recomanda  in zona de dormit sau bucatarie, deoarece aduce energii negative.

Detaliile pentru decoruri in acest stil, vezi: Amenajare bucatarie Feng Shui in 20 poze de inspiratie, Amenajare living in 211 imagini si 14 stiluri artistice, Amenajare baie in 100 imagini si 9 stiluri artistice[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”29784,29785,29786,29787,29788,29789,29790,29791,29792,29793,29794,29796″ title=”Imagini cu amenajari interioare in stil industrial”][vc_custom_heading text=”Amenajari interioare in stil industrial”][vc_column_text]Stilul industrial in amenajari interioare, este proiectul de amenajare, care te inspira cum sa-ti decorezi locuinta in design industrial sau loft. Stilul industrial sau loft, poate fi abordat si adaptat atat intr-o garsoniera gen open space, mai mare de 40 mp, cat si intr-un apartament mic. Este un stil care scoate in evidenta, tot ceea ce ai ascunde sau ai masca.

Astfel, in acest stil de amenajari interioare, vei vedea: pereti din caramida si beton, aparent nefinisati, cu vopseaua descojita.

Mai mult, conductele si tevile sunt lasate la vedere, canapelele si fotoliile sunt din piele degradate, uzate, si reconditionate.

Toate acestea, constituie elementele dominante in amenajari interioare, in stil industrial.

Stilul industrial in amenajari interioare – Alte materiale reprezentative stilului industrial sau loft

Un alt element important in design industrial este metalul, asa ca iti recomand sa folosesti obiecte cat mai multe, din cupru sau fier forjat.

Recurge la obiecte din metal, ca, rafturi, polite, etajere, corpuri de iluminat, lampadare sau decoratiuni. Aceste elemente,  intregesc stilul industrial, stil inspirat de imaginea fabricilor si a micilor ateliere.

Stilul industrial in amenajari interioare – Piesele de mobilier 

Masuta de cafea o poti inlocui cu o lada metalica iar vazele de flori le poti inlocui cu cutii metalice.

Piesele de mobilier, confectionate din lemn masiv sau piele, cu aspect invechit si forma voluminoasa, rezultate din reconditionarea mobilei vechi, in nuante de ocru sunt recomandate in acest design.

Stilul industrial in amenajari interioare – Zugravelile

Pentru a scoate in evidenta aspectul de caramida si de beton, cu finisaje imperfecte, iti recomand sa folosesti vopsea cu aspect de beton, caramida aparenta sau tapet care imita caramida si hartia de ziar.

Alte elemente specifice stilului industrial de care trebuie sa tii cont

Tevile si conductele, special expuse la vedere le poti vopsi sau lasa asa cum au fost lasate de constructor, cu coate si lipituri.

Numarul de culori este limitat in acest design, tonurile de griuri sunt cele mai potrivite acestui stil.

Pentru pardosele poti folosi vopsea epoxidica, intr-o nuanta neutra si uniforma, dale ceramice si parchet din lemn masiv, cu aspect dur.

Daca locuinta ta este gen open space si este aranjata in stil industrial sau loft

Pentru delimitarea zonelor din open space iti sugerez  sa transformi in paravane, fie dulapul de bucatarie sau dulapul de haine, fie biblioteca.

Poti apela si la pereti din sticla, plianti, glisanti sau la perdele transparente.

Detalii despre decoruri in stil industrial si in alte stiluri artistice, vezi articolele: Amenajare bucatarie in stil industrial in 17 imagini,  Amenajare living, Amenajare baie

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

S-ar putea sa te mai intereseze si: