Amenajare bucatarie la demisol, este proiectul care te ajuta cum sa-ti amenajezi bucataria la demisol.
Demisolul reflecta acea parte a unei cladiri, asezata pe jumatate sub nivelul solului, sub parter, care cuprinde doua-trei ferestre de dimensiuni modeste.
Cele mai bune idei de bucatarii de demisol, va vor asigura ca locatia de la etajul inferior, nu este un impediment pentru a proiecta camera dupa care tanjiti, fie ca este singura bucatarie a casei, fie ca este o a doua bucatarie incorporata ca parte a unei remodelari a subsolului.
O bucatarie la demisol, poate incanta prin aspectul si functionalitatea sa si poate fi, de asemenea, luminoasa si stralucitoare, astfel incat, toate ideile tale de bucatarie sa fie realizate fara compromisuri.
Dar, este adevarat ca locatia demisolului, poate prezenta provocari deosebite care necesita un design atent pentru a fi rezolvate.
Totusi, faceti acest lucru cu succes, iar o bucatarie de demisol, se poate dovedi o incapere la fel de confortabila pentru a gati si la fel de placuta pentru a petrece timpul in ea, ca si versiunea de la etajul principal.
Amenajare bucatarie la demisol
De obicei, demisolul este locul de depozitare, unde se pot ascunde toate lucrurile care incomodeaza si de care la un moment dat nu mai este nevoie.
In orasele mari, unde locuintele sunt scumpe sau greu de gasit, spatiul de locuit se afla la demisol.
Spatiul de la demisolul unui bloc sau al unei case, poate fi lipsit de confort, cu lumina insuficienta si umezeala crescuta.
Insa, exista procedee inteligente care te pot ajuta sa-ti amenajezi demisolul, pentru a-l transforma intr-un loc functional, fie ca vorbim despre o bucatarie, un dormitor a unui living secundar sau o crama de vinuri.
Amenajare bucatarie la demisol – Metode de amenajare bucatarie la demisol
Daca demisolul dintr-o locuinta ocupa o suprafata foarte mare, trebuie sa folosim oportunitatea de a amenaja o camera in plus, in situatia de fata o bucatarie sau macar niste spatii de folosinta suplimentare.
Pasi pentru amenajarea bucatariei la demisol
- Se incepe cu renovarea acestuia, daca trebuie;
- Se asigura o retea de alimentare cu apa sau canalizare;
- Se vor face lucrari de hidroizolatie ce impiedica aparitia umezelii, implicit aparitia umezelii si mucegaiului;
- Se reface instalatia electrica pentru o buna iluminare, completa si omogena a bucatariei de la demisol;
- Pentru ca este un loc cu lumina insuficienta naturala si cu tavanul nu prea inalt, este indicat sa folosesti un decor cu linii simple, strans bazat pe utilitatea spatiului;
- Nu sunt indicate culorile tari si nici aglomerarea spatiului cu mobilier. Confortul este principalul lucru pe care trebuie sa mizati in amenajarea bucatariei in demisol;
- Pentru a crea o atmosfera calda si prietenoasa, se recomanda o mobila integral din lemn, cu multe sertare, echipate cu elemente de separare pentru a crea compartimente diferite, cu insusirea de a avea o insula centrala mare, care poate fi folosita atat pentru pregatirea meselor cat si pentru a servi masa in familie, unde pot incapea 10 persoane. Sertarele sunt impartite in: un sertar pentru pahare, unul pentru farfurii, altul pentru tigai si unul pentru stclele de condimente;
- Spatiul din bucataria de la demisol, a fost delimitat in mai multe zone, precum: o zona dedicata gatitului, altul spalarii si al treilea pentru depozitarea proviziilor;
- Pentru cei care adora sa gateasca, au fost instalate echipamente de inalta calitate: un congelator mare, o pivnita de vin, o soba Lacanche, model din otel inoxidabil, cu o placa fierbinte, doua arzatoare si doua cuptoare, unul cu gaz si celalalt electric;
Pentru informatii detaliate despre amenajare bucatarie, consulta: Amenajare bucatarie in 158 poze si 10 stiluri, Amenajare bucatarie rustica, Amenajare bucatarie in stil scandinav, Amenajare bucatarie in stil industrial, Amenajare bucatarie Feng Shui, Amenajare bucatarie clasica, Amenajare bucatarie contemporana