Amenajare bucatarie in stil industrial - Sfaturi practice pentru amenajare bucatarie in design loft
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/intraconstruct/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/templates/shortcodes/vc_gallery.php on line 118
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/intraconstruct/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/templates/shortcodes/vc_gallery.php on line 118
Amenajare bucatarie in stil industrial, este proiectul pe care trebuie sa-l abordati daca doriti o amenajare in acest design. Dupa cum v-am mai spus, intr-un articol anterior, stilul industrial, sau loft, pentru amenajari interioare, a capatat proportie, inca de la mijlocul secolului al XIX-lea, din lipsa zonelor de locuit, iar unii oameni nostalgici, l-au introdus in amenajari interioare, din dorinta de a aduce in locuinta lor, acel aer de fabrica.
Au fost transformate in locuinte, atat fabricile vechi, spatiile industriale, depozitele cat si garajele, inchise si parasite. Acest fenomen s-a produs pe la sfarsitul anilor 1960, atat in Europa cat si peste ocean, in Statele Unite ale Americii, unde au fost transformate in spatii de locuit. Pentru ca aceste spatii cu aspect brut si nefinisat, nu au putut fi adaptate la noile tendinte, s-a inventat designul industrial sau loft. Acest stil de amenajare, scoate in evidenta, caracteristicile arhitecturale ale cladirilor vechi, unele facand parte din patrimoniul cultural al oraselor.
Stilul industrial pentru amenajare bucatarie, este potrivit pentru o garsoniera mai mare de 40 mp, sau pentru o bucatarie de apartament mic. Este o varianta avantajoasa si eficienta, pentru ca nu trebuie sa investesti multi bani pentru a-l aborda, in amenajare bucatarie.
Este usor de executat, si intr-o bucatarie mica, daca pui accent pe materialele naturale, combinatii pe texturi diferite ( lemn cu metal, lemn si tapiterie din piele), si pe trasaturile lui.
Caracteristicile bucatariei amenajate in design industrial sau loft, sunt:
-
Amenajare bucatarie in stil industrial – Mobilierul
- Corpurile de mobilier, cu fronturi largi, deschise sau cu usi din geam, lucrate din lemn masiv, cu aspect invechit, in nuante de ocru.
- Rafturile, politele sau etajerele, din metal, montate pe perete, si suporturile suspendate pentru tigaile lasate la vedere.
- Tevile si conductele din bucatarie le poti lasa la vedere, vopsite sau in starea lor autentica.
-
Amenajare bucatarie in stil industrial – Pereti cu aspect nefinisat
- Pentru a reda aspectul original, cu pereti din caramida sau beton, nefinisati, poti sa-i lasi nefinisati din constructie. Daca nu se poate, poti aplica caramida aparenta sau beton aparent, macar pe un perete din bucatarie.
-
Amenajare bucatarie in stil industrial – Culorile
- Tonurile de griuri sunt cele mai folosite in acest stil. Aceste griuri se regasesc atat in vopseaua cu aspect de beton cat si in tapetul, care imita hartia de ziar.
-
Piese de mobilier cu efect decorativ
- Mesele si scaunele din lemn cu picioare concave din metal, cu aspect mecanic, sunt nelipsite din acest decor.
-
Iluminatul
- Corpurile de iluminat din metal, cu becuri in stil Edison, iti confera o iluminare economica si placuta bucatariei. Nu uita de ierburile aromatice, plantate in cutii din metal, aduc prospetime cadrului.
-
Dusumeaua
- Pardoseala acoperita cu dale ceramice sau cu vopsea epoxidica, intr-o culoare neutra, completeaza acest decor unic.
- Pentru informatii suplimentare despre amenajare bucatarie, vezi si articolele:
- Amenajare bucatarie in 178 poze si 10 stiluri
- Combinatii culori bucatarie in 94 poze de inspiratie