Amenajare bucatarie Feng Shui - Sfaturi si idei utile pentru amenajare bucatarie in design Feng Shui
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/intraconstruct/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/templates/shortcodes/vc_gallery.php on line 118
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/intraconstruct/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/templates/shortcodes/vc_gallery.php on line 118
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/intraconstruct/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/templates/shortcodes/vc_gallery.php on line 118
Amenajare bucatarie Feng Shui, este planul de amenajare bucatarie, pentru cei care doresc o amenajare in acest design.
Dupa cum v-am mai spus intr-un articol anterior, bucataria prezentului indeplineaste mai multe cerinte, in afara de cea de gatit, este si un loc unde te poti relaxa, citind un ziar, socializa cu prietenii la o cafea, si chiar locul unde servesti masa in familie. Din acest motiv, trebuie sa fii atent la mai multe detalii de design Feng Shui, pentru a-ti indeplini nevoile. Proiectul amenajare bucatarie Feng Shui (in traducere, vant si apa), este potrivit, pentru oamenilor care cred in principiile acestei filozofii chineze stravechi, de mii de ani, sau pur si simplu persoanelor care iubesc aceste decoruri in design Feng Shui.
Profesionistii in arta Feng Shui, ne initiaza cum sa fim in armonie, cu locul in care locuim, sau cu locul in care lucram, si cred ca acest echilibru ne aduce sanatate, prosperitate, bogatie, si fericire atat in familie cat si la locul de munca.
Amenajare bucatarie Feng Shui – Cum obtii energie Chi buna
In arta Feng Shui, energia Chi, energia vitala, are rolul de a mentine in echilibru cele doua energii, Yang-lumina si Yin-intuneric, pentru a produce un flux energetic benefic, pozitiv. La randul lor, cele doua concepte, Yin si Yang, sunt simbolizate si in echilibru cu cele cinci elemenete, dupa care functioneaza practica Feng Shui. Energia Yin, este simbolizata prin: apa si pamant iar energia Yang, prin foc si vant. Pentru reusita acestei amenajari, trebuie sa tii cont si de cromatica, materialele si orientarea elementelor ce-l compun, in functie de punctele cardinale. Astfel, o bucatarie bine organizata, ordonata si curata, in stil Feng Shui, va va confera o energie Chi favorabila.
Amenajare bucatarie feng Shui – Reguli pentru amenajare bucatarie in design Feng Shui
- Pozitionarea bucatariei, conform principiilor Feng Shui, se recomanda, sa fie in partea de Sud sau de Est, a locuintei, pentru prosperitatea familiei. Usa bucatariei nu trebuie sa fie vizavi de usa de la intrarea in casa, pentru a nu se pierde sporul casei, si nici cu usa de la baie. Intr-o casa cu etaje, bucataria nu trebuie sa fie sub baie, pentru a nu se intalni cele doua energii.
-
Amenajare bucatarie Feng Shui – Proportionalitate
- Simetria elementelor ce-l compun, cu forme uniforme si colturi rotunjite, sunt principii foarte importante in arta Feng Shui. Din acest motiv, in alegerea pieselor de mobilier cat si a decoratiunilor din bucatarie, trebuie sa tii cont de aceste reguli. Se spune ca formele neregulate impiedica circulatia fluxului energetic.
-
Culorile Feng Shui, pentru amenajare bucatarie
- Paleta cromatica, folosita in amenajare bucatarie, in stil Feng Shui. Specialistii in arta Feng Shui, recomanada ca galbenul atat in culoarea mobilierului cat si a finisajelor. Aceasta culoare calda, confera un aspect aerisit si luminos incaperii si este recunoscuta si pentru usurarea si grabirea digestiei. Poti opta si pe culori derivate din galben, culoarea untului sau nuante de marouri, care simbolizeaza elementul pamant. Culorile de accent, calde, rosu si portocaliu, cat si culorile reci, albastru si vernil, se pot regasi in decoratiunile si accesoriile pentru bucatarie.
-
Cum separi elementele de foc de cele de apa
- Separarea elementelor de foc: aragaz si cuptor, de cele de apa: chiuveta, frigiderul si masina de spalat vase, se face, pentru ca se resping. Aragazul si cuptorul trebuie pozitionate departe de chiuveta si frigider. Practicantii Feng Shui, mai spun ca elementele de foc trebuie orientate spre Sud sa Sud-Vest. De asemenea cuptorul nu trebuie pus in preajma elementelor de foc. Pentru amenajare bucatarie in stil Feng Shui, se recomanda pozitionarea pieselor de mobilier in forma de U sau L. Daca nu se pot respecta aceste reguli, poti pune intre elemente, o planta verde, un obiect din lemn sau o pictura.
-
Pardoseala, in conceptul Feng Shui
- Materialele din care poti face pardoseala din bucatarie, le poti alege in functie de gusturi:
- Daca optezi pentru finisaje reci, ca: placari cu gresie, marmura sau granit, atunci mobilierul trebuie sa fie lucrat din lemn natural, pentru armonizarea energiilor;
- Cele mai indicate, sunt materialele neutre si calde, cum este dusumeaua din lemn sau pardoseala din pluta, care aduc energii pozitive;
-
Reguli pentru mentinerea energiei Chi, pozitiva
- Pentru a inlesni fluxul energiei Chi, trebuie sa aveti mereu curatenie in bucatarie: aragazul si cuptorul sa fie in permanenta curatate. Galeata de gunoi, nu trebuie niciodata lasata la vedere, se aseaza in masca mobilierului, si se arunca in fiecare zi gunoiul din casa.
- Nu depozitati si pastrati obiecte rupte sau sparte, in bucatarie.
- Nu abuzati de tehnologie in bucatarie, gadget-urile pot aduce energie negativa.
- Trebuie sa ai suficiente spatii de depozitare pentru o buna organizare a ustensilelor, vaselor si alimentelor necesare prepararii mancarii.
Detaliile stilului Feng Shui in amenajari interioare, le gasiti aici
Despre decoruri in stil Feng Shui si in alte stiluri artistice, vezi:
Pentru informatii suplimentare despre amenajare bucatarie, vezi si articolele: